WEBINAR - Moeilijke eters

Wanneer:
Donderdag 4 juli 2024 | 19u30 - 21u30 - Online webinar | € 55 incl. BTW

Voor wie?
Ouders, grootouders, kinderbegeleidsters, onthaalouders, leerkrachten, zorgcoördinatoren, middagtoezichters

Wat kan je verwachten?
Wanneer je aan tafel gaat met moeilijke eters dan is dat vaak een grote uitdaging. Wil je kind niet of niet goed eten? Heb je een selectieve of kieskeurige eter? Maak jij je zorgen om het eetgedrag van je kind? Kom je in je dagelijkse werking in contact met kinderen bij wie eten niet vanzelf gaat en twijfel je soms over de juiste aanpak? Dan is deze training zeker iets voor jou.

Deze vorming is gericht op sensibilisering en bewustwording van eetproblemen. Enerzijds helpt het om beginnende eetproblemen sneller te herkennen en gericht door te verwijzen. Anderzijds biedt deze bewustwording weerwoord tegen bepaalde misvattingen of vooroordelen.

In onze praktijk werken wij dagelijks met deze kinderen/jongeren en hun ouders. Een moeilijke eter aan tafel is niet altijd makkelijk en het kan je geduld best op de proef stellen. Om dit in een ruimer kader te plaatsen zullen we tijdens deze vorming de normale eetontwikkeling van jonge kinderen schetsen. Vervolgens bieden we een overzicht van een aantal indicaties die kunnen wijzen op eetproblemen of de eetstoornis ARFID. De voornaamste focus ligt op het aanreiken van handvaten en concrete tips voor thuis of de dagelijkse praktijk binnen jouw organisatie. We bekijken hoe je kan omgaan met kinderen die voeding weigeren of heel selectief eten. Je leert hoe je gezonde eetgewoonten kan stimuleren zonder kinderen met eetproblemen onbewust te forceren.

Na deze vorming:

  • Heb je zicht op de eetontwikkeling van jonge kinderen en weet je wanneer ze hierin bepaalde sprongen maken
  • Kan je alarmsignalen herkennen en maak je kort kennis met de eetstoornis ARFID
  • Sta je sterker in je schoenen om het gesprek met artsen rond jouw bezorgdheden aan te gaan
  • Weet je als professional hoe je ouders hierin kan ondersteunen en naar wie je kan doorverwijzen
  • Weet je hoe kinderen stapsgewijs leren proeven
  • Heb je tips en handvaten om in te zetten bij moeilijk eetgedrag



MULTIDISCIPLINAIRE GROEPSPRAKTIJK VOOR KINDEREN MET EETPROBLEMEN

- ondersteuning voor het hele gezin -